Kucharz

Obecnie dla naszego Klienta poszukujemy osób gotowych do podjęcia pracy w wysokiej klasy hotelu. Oferta skierowana jest do osób posiadających doświadczenie.

Obowiązki:

  • przygotowanie potraw
  • ustalanie karty dań
  • wybór naczyń do podawania dań
  • wybór sprzętów do przygotowania dań
  • nadzór nad jakością zamówionej żywności
  • dopilnowanie racjonalnego zarządzania składnikami
  • dopilnowanie przestrzegania przepisów BHP w kuchni
  • rozdzielanie prac pomocnikom pracującym w kuchni
  • ustalanie estetycznych sposobów podawania potraw
  • zarządzanie budżetem na wydatki spożywcze
  • dopilnowanie porządku i przestrzegania zasad higieny w kuchni
  • wydawanie poleceń osobom odpowiedzialnym za przygotowanie produktów do gotowania
  • nadzorowanie świeżości używanych składników spożywczych
  • ustalanie wzorca doprawiania i czasu przygotowania występujących w karcie dań potraw
  • dbanie o odpowiednie czyszczenie, przechowywanie i ewentualną wymianę przyrządów używanych w kuchni
  • udzielanie informacji gościom na temat składników używanych w potrawach oraz odpowiadanie na ewentualne zarzuty i skargi
  • znajomość zasad dotyczących żywienia i wcielanie ich w przygotowywane potrawy.

Szczegóły:

  • praca w systemie zmianowym od poniedziałku do niedzieli;
  • zapewnione ubezpieczenie zdrowotne oraz zakwaterowanie;
  • pomoc w organizacji wyjazdu oraz w załatwianiu wszystkich formalności.

Wynagrodzenie:

  • 10 zł netto/godz.;

Region:

  • praca na terenie Polski;